Recent gepubliceerd op Eten en drinken - Lifestyle
Tot ver in de Middeleeuwen at de westerse mens met zijn handen. Begin 11e eeuw trachtte een Byzantijnse prinses vergeefs om het Venetiaanse hof met een vork te laten eten. De kerk vaardigde zelfs een verbod uit op het gebruik van vorken en verklaarde dat een dergelijke nabootsing van de menselijke hand godslasterlijk was. Pas 600 jaar later deed de vork eindelijk zijn intrede in de gastronomische cultuur van Europa.
Na het mes en de lepel is de vork de jongste telg in de familie der 'eetijzers'. Een voorloper is ongetwijfeld het spit waar de oude Grieken en Romeinen maar ook Europese volkeren hun vlees aan rooste... Lees verder
Voedingswaren die in de winkel worden gekeurd op voedselveiligheid. Zo ook bij de verwerking van melk. Een onderdeel om melk te gaan be...
Gebakken sint-jakobsschelpen met preivinaigrette
Een lekker gerechtje om van te smullen met vier personen. De gebakken sint-jacobsschelpen met een vinaigrette van prei....
Ingevroren erwten zijn verser dan de erwten die je in het seizoen bij de groenteboer kan kopen. Waarom? Omdat ze twee drie uur na de ...
Tot ver in de Middeleeuwen at de westerse mens met zijn handen. Begin 11e eeuw trachtte een Byzantijnse prinses vergeefs...
U staat in een eerste klas wijnhandel en wilt weleens wat anders. Op de planken staan genevers, likeuren en wijnen met v...
Voedingswaren die in de winkel worden gekeurd op voedselveiligheid. Zo ook bij de verwerking van melk. Een onderdeel om ...
Ingevroren erwten zijn verser dan de erwten die je in het seizoen bij de groenteboer kan kopen. Waarom? Omdat ze twee ...
Ingevroren erwten zijn verser dan de erwten die je in het seizoen bij de groenteboer kan kopen....
U staat in een eerste klas wijnhandel en wilt weleens wat anders. Op de planken staan genevers,...